Genkse buurt vreest overlast door wooncomplex in Stella Maris

De buurtbewoners willen niet dat de voormalige school Stella Maris in de cité van Waterschei wordt omgebouwd tot een sociaal wooncomplex voor 22 gezinnen. Dat bleek onlangs nog op een woelige informatieavond in het buurthuis van Waterschei. Ze vrezen vooral bijkomende overlast.

jforier

“We hebben nu al een absoluut gebrek aan parkeerplaatsen. Bovendien is de overlast op sommige plaatsen nu al op het randje. Wat gaat dat zijn als die 22 gezinnen die in de voormalige school gaan wonen, bezoek krijgen?”, vraagt een van de buurtbewoners.

“Deze wijk is ontworpen en opgebouwd vanuit een behoorlijke woondichtheid. Daar nu nog woningen bijbouwen, lijkt me niet erg verstandig”, zei Frans Novak, een andere buurtbewoner. De sociale woonmaatschappij Nieuw Dak heeft de woningen nodig om iets te doen aan de wachtlijst met 2.900 mensen.

Koen Buntinx, voorzitter van Nieuw Dak: “Het blijft onze missie om zoveel mogelijk sociale woningen te realiseren voor de vele mensen in woningnood.” Volgens hem staan de buurtbewoners in Waterschei niet voor voldongen feiten.

“We hebben begrip voor de angst van de bewoners voor overlast en leefbaarheid. We pleiten dan ook voor zo veel mogelijk bijkomende parkeerplaatsen bovengronds en in de buurt. Bovendien zullen we nagaan of we beperkt kunnen toewijzen, aan bijvoorbeeld enkele senioren, zodat er minder wagens en kinderen betrokken zullen zijn. We gaan er vanuit onze eigen sociale dienst ook op toezien dat de ondergrondse parking die wordt aangelegd, ook overdag gebruikt wordt door de huurders.”