Mogelijk 15 keer levenslang rijverbod voor Genkenaar

Voor de strafrechtbank van Tongeren heeft gisteren een 48-jarige Genkenaar beroep aangetekend tegen enkele vonnissen van de Genkse politierechtbank die hem in totaal tot 9 levenslange rijverboden, 27 maanden cel en een torenhoge boete veroordeelden. De Genkse politierechtbank veroordeelde hem hiertoe bij verstek voor 9 inbreuken. In de periode van mei 2003 tot april 2004 werd de Genkenaar 9 keer gecontroleerd door de politie. Telkens bleek hij zonder verzekering en schouwingsbewijs te rijden met een auto die niet ingeschreven was.

jforier

Bovendien kroop hij altijd achter het stuur ondanks een lopend rijverbod. Eenmaal reed hij dronken rond. In september vorig jaar was de Genkenaar door de Tongerse rechtbank al eens veroordeeld tot 6 keer levenslang rijverbod, 35 maanden cel en 36.250 euro boete voor dezelfde inbreuken. Zijn advocate vroeg dan ook op de zitting om hem geen extra bestraffing op te leggen, maar de vorige veroordeling ook voor deze inbreuken te laten gelden. Zelf beweerde de man dat de Genkse politie hem zocht, maar dat hij nu zijn lesje geleerd had.

“Mijn leven is als een wegenkaart, met hoofdwegen, maar ook met een klein pad dat mij leidde tot de Hasseltse gevangenis. Ik wil nu een woonboot kopen en de kanalen bevaren,” zo drukte hij het poëtisch uit.