Uitzonderlijk transport naar zwembad in Eindhoven

Woensdagavond om 21 uur vertrok bij CSM in Hamont-Achel het eerste konvooi van twee opleggers met dakspanten voor het zwembad Tongelreep in Eindhoven. “De driehoekvakwerkspanten zijn vergelijkbaar met die van de Ethiashal in Hasselt”, zegt Ronny Loos van CSM.

jforier

“Vanaf vanavond tot 10 juni worden nog eens 8 soortgelijke expedities opgezet. Dat transport moet ‘s nachts gebeuren: één half dakspant is 34 meter lang, 3 meter hoog en 5,5 meter breed. Eén volledig spant wordt in 2 delen vervoerd.” Op die wijze wordt de vrachtafmeting beperkt tot 34 bij 5,5 bij 3 meter per opligger.

“De trucks van de Nederlandse vervoerder vertrekken om 21 uur in Hamont en rijden via Budel de A2 op richting Eindhoven. In Eindhoven op 100 meter van zwembad De Tongelreep wacht één serieuze hindernis. Daar zal een grote hijskraan het dakspant van de opligger opnemen zodat de opligger een haakse bocht kan nemen. Dan wordt het dakspant opnieuw op de opligger geplaatst”, zegt Jos Slegers van CSM, die de vracht begeleidt. Binnenkort worden ook de staalconstructies van Plopsaland Indoor bij CSM Hamont-Achel afgewerkt. Dat transport naar Hasselt is binnen enkele weken gepland.