Bergensesteenweg in Anderlecht zakt in: oprit Brusselse ring gesloten

Tussen 15 en 15.30 uur donderdag is een stuk van de Bergensesteenweg in Anderlecht ingezakt als gevolg van een breuk in de waterleiding. Uit- en oprit nummer 16 van de Brusselse Ring werden afgesloten voor het verkeer. Er is ondertussen een omleiding ingelegd.

Belga

De verzakking deed zich voor in de buurt van meubelzaak Ikea en vlakbij de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Er ontstond een breuk van een dertigtal meter in het midden van de weg en er spoot water omhoog uit de barst. Aanvankelijk vreesde de brandweer dat de breuk in de waterleiding ook een gaslek zou veroorzaken, maar dat probleem lijkt nu van de baan. Volgens de brandweer werden enkele huizen geëvacueerd, maar de politie deelde mee dat niemand geëvacueerd is.

Als gevolg van de verzakking werden de uit- en oprit nummer 16 van de Brusselse ring (west) gesloten voor het verkeer, wat heel wat verkeersproblemen veroorzaakt. De politie kondigt files aan vanaf Huizingen in de richting van Brussel en vanaf Machelen in de tegenovergestelde richting.

De Bergensesteenweg, waar een veiligheidsperimeter van 500 meter werd ingesteld, is volgens de lokale politie in beide richtingen afgesloten. Er werd een omleiding ingelegd door de politie van de zone Brussel-Zuid. Het verkeer zou nog enkele dagen worden omgeleid.