Strafpleiter Diependaele en echtgenote overleden

De VRT radio meldde donderdagnamiddag dat de bekende strafpleiter Hein Diependaele evenals zijn echtgenote Marijke Moens, dood zijn teruggevonden in hun privéwoning in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem.

Belga

De moeder van de vrouw en de lokale politie ontdekten donderdag kort na het middaguur de levenloze lichamen van haar dochter en schoonzoon, zo verklaarde procureur Herman Daens donderdagavond nog aan de aanwezige pers in Sint-Lievens-Houtem. De moeder was verontrust door het feit dat ze al een tijdje niets had vernomen van haar dochter. Ze contacteerde daarom de politie en ging met agenten de woning binnen. Ze vonden de levenloze lichamen in de slaapkamer op de eerste verdieping van de recent gerenoveerde woning aan de Paardemarkt in centrum Sint-Lievens-Houtem.

Volgens de technische vaststellingen van de gerechtelijke speurders zou de vrouw twee keer met een handvuurwapen op haar echtgenoot geschoten hebben. Het lijkt erop dat Diependaele op dat moment lag te slapen, maar uitsluitsel daarover bestaat er nog niet, zegt Daens. Daarna heeft ze het wapen op zichzelf gericht en met één schot zelfmoord gepleegd. Morgen/vrijdag wordt een autopsie uitgevoerd op de twee lichamen, aldus nog de procureur.

De buren van het koppel reageren ontdaan op het nieuws. Voor hen vormden Diependaele en Moens het perfecte echtpaar.