Zes op de tien Belgen trekt deze zomer naar buitenland

Zes op de tien Belgen trekt deze zomer op vakantie naar het buitenland. Frankrijk, Spanje, Turkije, Duitsland en Italië blijven daarbij de favoriete vakantiebestemmingen. Dat blijkt uit een enquête die Touring liet uitvoeren bij 2.000 landgenoten.

Belga

Uit het onderzoek, uitgevoerd door IPSOS, blijkt dat 61 pct van de Belgen deze zomer naar het buitenland reist. Meer dan de helft (52 pct) heeft zijn reis al geboekt: 48 pct boekte zijn reis via het reisagentschap, 39 pct organiseert zijn vakantie zelf en 9 pct regelt zijn vakantie via het internet.

De auto blijft met 45 pct het favoriete vervoermiddel van de Belgen, vliegreizen volgen op de voet met 44 pct. Vijf pct vertrekt op vakantie per autocar en slechts 2 pct neemt de trein.

Daarnaast blijkt dat de helft van de vakantiegangers op hotel of in een club logeert, 16 pct huurt een huis of appartement, 13 pct vertoeft op een camping en 10 pct gaat op familie- of vriendenbezoek. Tot slot heeft 2 pct van de ondervraagden een buitenverblijf in het buitenland.

Wat de duur van de vakantieperiode betreft, blijkt dat het merendeel van de Belgen (44 pct) 14 dagen met vakantie gaat. Negentien pct van de Belgen verblijft langer in het buitenland en 22 pct gaat 1 week tot 12 dagen op reis.

Voorts blijkt uit de studie ook dat de Belg niet graag alleen reist. Slechts 5 pct van onze landgenoten trekt er in zijn eentje op uit. Op vakantie gaan doen we het liefst in familieverband (77 pct) of in het gezelschap van vrienden (13 pct).

Tot slot wijst de enquête uit dat 36 pct van de Belgen op vakantie tussen de 1.000 en 1.999 euro spendeert. Een op vier Belgen (24 pct) geeft minder dan 1.000 euro uit, terwijl 17 pct wel meer dan 2.000 euro spendeert. Vier pct van de vakantiegangers spendeert zelfs meer dan 3.000 euro. Een kwart van de ondervraagden wilde liever niets kwijt over de vakantie-uitgaven.