Carlos Sainz vervangt Duval in rally van Turkije

Citroën Sport heeft maandagavond via een persmededeling bekendgemaakt dat Carlos Sainz en Marc Marti onze landgenoten François Duval en Stéphane Prévot vervangen in de volgende rally van het wereldkampioenschap, de rally van Turkije (03-05/06).

Belga

Het persbericht begint met de mededeling dat Sébastien Loeb tot op heden vier van de zes rally's van het WK 2005 wist te winnen, maar dat het team genoodzaakt is de zaken te herbekijken ivm de tweede wagen met als doel een betere positie te krijgen in het wereldkampioenschap bij de constructeurs.

Carlos Sainz hielp Citroën de voorbije twee jaar aan de wereldtitel bij de constructeurs, samen met Sébastien Loeb. Carlos Sainz liet verstaan dat hij het team wou helpen. "Het is al een maand of zeven geleden dat ik nog eens met de Citroën Xsara WRC reed", aldus Sainz. "Maar gezien de huidige situatie wil ik Citroën helpen. Het gaat hier om extreme, ongewone omstandigheden. Dit wil niet zeggen dat ik de rest van het kampioenschap ga afwerken. Dit is een tijdelijke maatregel en ik hoop Citroën opnieuw op weg te zetten naar nieuwe successen. We hebben altijd goed samengewerkt en Citroën hielp me enorm in 2003. Dit was het minste wat ik kon doen voor het team. Ik hoop dat mijn deelname succesvol zal zijn voor het Citroën team", zo luidt het.

"De resultaten in het wereldkampioenschap bij de constructeurs waren niet wat wij voorop gesteld hadden. Gezien de prestaties van Carlos Sainz de voorbije twee jaar voor het Citroënteam heb ik hem de vraag gesteld of hij ons wou helpen. Dit geeft ons nu tijd om de juiste keuzes te maken voor de rest van het seizoen", aldus team-manager Guy Fréquelin.

Carlos Sainz won in zijn carrière 26 WK-proeven en won het wereldkampioenschap rally in 1990 en 1992. Zijn laatste overwinning dateert van juli 2004. Toen won Sainz samen met Marc Marti de WK rally van Argentinië.