Nieuwe film broers Dardennes voorgesteld aan pers

"L'Enfant", de nieuwe film van de Luikse broers Dardenne is maandagavond in Cannes aan de pers voorgesteld, meteen de allereerste voorstelling van de film die dinsdag in wedstrijdvertoning in Cannes loopt.

Belga

Van de filmpers kreeg "L'Enfant" niet zo'n enthousiast onthaal als de twee vorige Dardenne-films in Cannes: "Rosetta" die in 1999 de Gouden Palm en de prijs voor de beste actrice won, en "Le Fils" die in 2002 de prijs voor de beste acteur (Olivier Gourmet) kreeg. Na afloop van de projectie was er toch een stevig applaus.

"L'Enfant" gaat over een jong koppel dat net een kind heeft gekregen. De jonge moeder Sonja (17-18 jaar) leeft van een werkloosheidsuitkering, terwijl haar iets oudere vriend Bruno zich in de wereld van de kleine criminaliteit ophoudt. De film kan gezien worden in het verlengde van "Rosetta" en "Le Fils" als een derde luik van een trilogie over jongeren die vandaag leven in de marginaliteit; daar zelf onmogelijk kunnen uitkruipen en slechts mekaar hebben om op terug te vallen. De thema's die vooral in "L'Enfant" aan bod komen zijn: solidariteit, vriendschap en liefde.