Student uit Hoeselt overleden aan hersenvliesontsteking

Een 18-jarige student uit Hoeselt is dinsdag overleden aan de gevolgen van hersenvliesontsteking. Dat heeft dokter An-Marie Forier van de Gezondheidsinspectie in Limburg bevestigd.

Belga

De jongeman is in het ziekenhuis bezweken aan hersenvliesontsteking, veroorzaakt door de besmetting met de meningokok bacterie. Het is nog niet geweten aan welke type van de bacterie, maar de jongen was alleszins gevaccineerd voor het type C.

De familie, vrienden en kennissen uit de directe omgeving zijn geïnformeerd en krijgen antibiotica toegediend. Ook de medestudenten van de Katholieke Hogeschool Limburg zijn op de hoogte gebracht. Bij symptomen van hoofdpijn, koorts of huidbloedingen moeten ze hun huisarts raadplegen en zeggen dat ze in contact zijn gekomen met een persoon, die besmet was met de meningokok bacterie.

In Limburg is het in 2005 het eerste geval met dodelijke afloop. Dit jaar was het de achtste besmetting met de meningokok bacterie. Door de vaccinatiecampagne voor het gevaarlijke type C is het aantal besmettingen op jaarbasis verminderd.