Proces Jackson: getuigen spreken opsluiting Arvizo's tegen

Janet Arvizo, de moeder van de jongen die Michael Jackson ervan beschuldigt hem op dertienjarige leeftijd seksueel te hebben aangerand, was gedurende haar vermeende opsluiting op de ranch Neverland vrij om te gaan waar ze wou. Dit heeft een orthodontiste maandag op het proces tegen de 46-jarige superster getuigd.

Belga

Onder de tien aanklachten waarvoor de "King of Pop" sinds eind januari terechtstaat voor het Santa Maria Superior Court, is er ook wederrechtelijke vrijheidsberoving van het gezin Arvizo op Jackson's ranch Neverland, tot de twee jongens, de zus en de moeder meewerkten aan een video die het imago van de popster diende op te poetsen.

Maar tijdens de periode van die vermeende sekwestratie, februari-maart 2003, maakten Janet Arvizo en haar twee zoons geen enkele poging om te ontsnappen of alarm te slaan tijdens een twee uur durend bezoek aan de tandarts, zo getuigde orthodontiste Jean Lorraine Seamount, opgeroepen door de verdediging. Haar assistente Tiffany Hayes beaamde dit getuigenis.

Maar Maria Gomez, die tien jaar als huishoudster op Neverland heeft gewerkt, getuigde dat zij in de bewuste periode een gesprek heeft gevoerd met de moeder. Daarin zei deze laatste dat zij en haar kinderen tegen hun wil op de Californische ranch dienden te blijven en Gomez om hulp hadden gevraagd.

Vorige week heeft meester Mark Geragos, een vroegere topadvocaat van Jackson, gezegd zich "ernstige zorgen" te maken over de intenties van moeder Arvizo. Die is volgens de verdediging een manipulatrice die er enkel op uit is geld van sterren af te troggelen.

Vandaag zou talkshowster Larry King, wereldberoemd van CNN, getuigen.