Vijf Belgische mannen treden aan in kwalificaties Roland Garros

Vijf Belgische mannen nemen vanaf dinsdag deel aan de kwalificaties voor een plaats op de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede Grand Slamtennistoernooi van het jaar. In het eerste kwart van de tabel speelt Steve Darcis (ATP 235) in de eerste ronde tegen de Israëliër Noam Okun (ATP 153), het 32ste reekshoofd in de kwalificaties.

Belga

Gilles Elseneer (ATP 167) ontmoet de Rus Yuri Schukin (ATP 204). In het derde kwart kruist Jeroen Masson (ATP 241) de degens met de Braziliaan André Sa (ATP 159).

Dick Norman (ATP 134) moet in het vierde kwart de wei in tegen de Fransman Laurent Recouderc (ATP 498). Kristof Vliegen (ATP 137) speelt tegen een andere Fransman, Nicolas Renavand (ATP 581). In elk van de vijf wedstrijden gaat om het spelers die elkaar nooit eerder ontmoetten in competitie.

In totaal nemen 128 tennissers van dinsdag tot zaterdag deel aan de kwalificaties op het Parijse gravel. Na drie overwinningen zullen zestien onder hen een plaats te pakken hebben voor de hoofdtabel van de Franse Open, die begint op maandag 23 mei.