Christophe Rochus in top-50 ATP-ranking na halve finale Hamburg

Christophe Rochus zag zijn succesreeks op de Masters Series in Hamburg maandag beloond met een sprong van 20 plaatsen op de ATP Entry Ranking: de 26-jarige Auvelaisien staat met een 48e plaats voor het eerst in zijn carrière in de top-50.

Belga

In Hamburg schakelde hij achtereenvolgens Ivan Ljubicic (ATP-14), Gaston Gaudio (ATP-6) en Juan Ignacio Chela (ATP-33) uit. Pas in de halve finale was de jonge Fransman Richard Gasquet te sterk.

Gasquet maakte de meest opgemerkte sprong in de top-50: van 56 naar 32, meteen is hij zo ook als reekshoofd beschermd op Roland-Garros, dat op 23 mei van start gaat. Gasquet sneuvelde in de finale tegen de onbetwistbare nummer één van de wereld, de Zwitser Roger Federer, die in Duitsland zijn negentiende opeenvolgende finale won.

De oudste Rochus was met 20 plaatsen winst de tweede beste klimmer in de top-50. De Rus Nikolay Davydenko kon dan wel maar zeven plaatsen winst boeken, maar zijn halve finale in Hamburg leverde hem wel de dertiende plaats op in de Entry List.

Christophe Rochus nadert met zijn 48e plaats op Xavier Malisse (37e, -5) en broer Olivier (42e, -4). In de Race wint hij maar liefst 35 plaatsen voor een 32e stek. In de ranking van 2005 -waarin Federer zijn leiding verstevigde- moet hij enkel nog zijn broer (27e, -4) laten voorgaan, de geschorste Xavier Malisse (45e, -6) is hij al voorbij.