Festivalgangers Rock Werchter gratis naar musea

Festivalgangers van Rock Werchter krijgen deze zomer gratis toegang tot 26 musea. Dat meldt TW-organisator Herman Schueremans maandag. De affiche van Rock Werchter 2005 is intussen helemaal rond.

Belga

Schueremans maakte maandag de laatste namen bekend voor het muziekfestival dat dit jaar doorgaat van 30 juni tot 3 juli. Het gaat om Kane, And You Will Know Us By The Trail of Dead en Tom Helsen.

De organisatie wijst erop dat het festival nog niet is uitverkocht. Er zijn geen combitickets meer verkrijgbaar, maar dagtickets zijn nog steeds te koop. Overigens worden er vanaf dit jaar -om de veiligheid te verhogen- geen wagens, caravans, mobilhomes of andere voertuigen toegelaten op de campings.

Met hun festivalbandje van Rock Werchter krijgen festivalgangers deze zomer gratis toegang tot 26 musea, aldus nog de organisatoren. Het idee om jongeren van cultuur te laten proeven komt van Schueremans. De vzw die het project coördineert heet 'AmuseeVous'. Musea die onder meer mee doen zijn het Brusselse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Afrikamuseum, het Oostendse PMMK, het SMAK in Gent, het Antwerpse KMSKA, het openluchtmuseum Bokrijk of het Musée des Arts Contemporains in Grand Hornu.

Op het festival zelf organiseert 'AmuseeVous' een eigen 'Festivalmuseum': popartiesten stellen er hun creativiteit tentoon, jonge fotografen schetsen hun 'museumsfeer' en Belgisch poptalent presenteert in een clip zijn of haar favoriet museum. Rudy Trouvé maakt, geïnspireerd door Rock Werchter 2005, een kunstwerk. Tien getalenteerde jonge kunstenaars brengen hun werk in een individueel mobiel miniatuurmuseum naar de festivalgangers.