Aangehouden Genkenaar komt in aanmerking voor 12 handtasdiefstallen

De Tongerse onderzoeksrechter heeft een 47-jarige man uit Genk, die een bekende is van het gerecht, aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van handtasdiefstallen met geweld.

Belga

De afgelopen zeven weken zijn in Genk twaalf gewelddadige handtasdiefstallen gepleegd. De dader koos telkens hoogbejaarde dames uit, die minder goed te been waren. Het oudste slachtoffer was 84 jaar en de jongste 70. Enkele vrouwen kwamen ten val en moesten gehospitaliseerd worden. Mogelijk komt de aangehouden Genkenaar in aanmerking voor de twaalf feiten. Dat maakte de lokale politie GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) maandag bekend.

De dief reed meestal op een fiets, dicht langs het slachtoffer en trok dan de handtas van de arm. Met een goede persoonsbeschrijving op zak hebben zes politieagenten extra toezicht gehouden in Genk.

Zaterdagnamiddag zagen ze een man fietsen, die aan de beschrijving voldeed. Hij was al traag twee bejaarde dames gepasseerd. De politie greep in en pakte hem op. De Genkenaar had enkele persoonlijke documenten in zijn bezit, die afkomstig waren van vorige handtasdiefstallen.