Goed kustweekend ondanks slechte weersverwachtingen

De kust blikt tevreden terug op het voorbije Pinksterweekend. De toeristische diensten van Knokke-Heist en Blankenberge reageren tevreden. Ondertussen verloopt de terugtocht naar het binnenland op sommige plaatsen al moeizaam.

Belga

"Het was een goed weekend", zegt Mieke Remmerie van Toerisme Knokke-Heist. "Vooral zondag en maandag was er veel volk op de been. De verwachtingen waren niet erg hoog omdat er minder mooi weer was voorspeld. Vorige week woensdag hadden we nog geen aanvragen voor overnachtingen gekregen". Vooral families met communicanten kwamen een dagje naar de kust.

"Als het mooie weer was voorspeld, had het een schitterend weekend kunnen zijn", aldus Lucien Bullinck, directeur van Toerisme Oostende. "Nu was het maar een relatief succes. Toch was het zeer druk, maar geen topper".

De evenementen aan de kust brachten wel veel volk op de been. Zo trok onder meer het kite-festival in Oostende ongeveer 30.000 toeschouwers.

Volgens de federale politie in Brugge verloopt de terugkeer naar het binnenland druk en zou dat nog enkele uren zo kunnen blijven.