UEFA Cup finale in Lissabon wordt gespeeld op Belgische grasmat

De UEFA Cup finale woensdag in het José Alvalade stadion in Portugal zal worden beslecht op een Belgische grasmat. De ploegen CSKA Moskou en Sporting Lissabon, dat thuis speelt, zullen zich meten op de grasmat van het bedrijf Desso DLW Sports Systems uit Dendermonde.

Belga

Door het speciale ontwerp van het stadion was een standaard natuurgrasveld niet mogelijk. "De gesloten hoeken van het stadion en de structuur van het dak bemoeilijken de luchtcirculatie en bijgevolg een goede grasgroei. Daarom leverden wij een grasmat versterkt met meer dan 20 miljoen kunstgrassprietjes, het zogenaamde DD GrassMaster-systeem. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels en verstevigen op die manier het grasveld", legt het bedrijf uit in een persbericht.

Volgens Desso DLW Sports Systems spelen onder meer Real Madrid, Liverpool FC, Lokomotiv Moskou en Feyenoord in hun stadion op een gelijkaardige grasmat.

Desso DLW Sports Systems is gespecialiseerd in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen vierkant meter kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren.