Cisse Severeyns spant kort geding aan tegen Belgische Bond

Voetballer Cisse Severeyns start dinsdagochtend een procedure in kort geding tegen de beslissing van het Uitvoerend Comité van de Belgische Bond. Dat verhinderde zaterdag de overgang van de 37-jarige aanvaller van derdeklasser Capellen naar Antwerp, om met die club mee te doen in de eindronde van tweede klasse. Als de rechter Severeyns volgt, mag die donderdag op de tweede speeldag in de eindronde voor Antwerp spelen.

Belga

De spits is van oordeel dat de federatie artikel IV/87 van het bondsreglement niet correct heeft toegepast. Dat geeft aan dat een speler ouder dan 35 jaar mag getransfereerd worden naar een andere club op voorwaarde dat hij niet onder contract ligt én dat hij niet wordt opgesteld in officiële wedstrijden van dezelfde categorie als die waarin hij hetzelfde seizoen met zijn vorige club aantrad (de Belgische Bond zegt slechts twee competitiecategorieën te kennen: kampioenschap en beker). Severeyns speelde in 2004-2005 bij derdeklasser Capellen.

De Brusselse rechter Guido Bellemans, een welbekende in het voetbalmilieu (affaire-Standard-Waterchei) stond vorige week de overgang toe van Filip De Wilde (40) van Lokeren naar Geel, hoewel de doelman afgelopen seizoen wel al met de reserven van Lokeren heeft meegedaan. De Bond besliste tegen dat verdict niet in beroep te gaan.

Francis Severeyns, die gesteund wordt door zijn ex-club Antwerp, is van mening dat de bond met twee maten en gewichten handelt.