Man laat pitbull los op caféklant in Diest

Een dronken man heeft zondagavond rond middernacht bij een ruzie aan café Zwart-Wit aan de Koningin Astridlaan in Diest zijn pitbull bevolen een caféklant aan te vallen. De vrouw werd gebeten in de elleboog, kloeg over pijn, maar had geen dringende medische zorgen nodig.

Belga

Toen de lokale politie arriveerde was de man met zijn hond al verdwenen. Hij zal over deze feiten binnenkort worden verhoord. De man dreigde er eerder op de avond in het café al mee zijn pitbull los te laten. De politie kwam ter plaatse en overtuigde de man huiswaarts te keren. Na 20 minuten stond de man er echter terug en liet zijn hond uitdagend tegen het raam springen. Een klant trok hierop naar buiten om hem tot kalmte aan te manen. Volgens de politie zou de man toen hebben bevolen om aan te vallen. Toen de vrouw in de arm werd gebeten, vluchtte de vrouw terug binnen.

Zaterdagnamiddag was er ook in Tienen een incident met een pitbull. Het dier viel er zijn bazin aan en verwondde de vrouw zodanig aan de arm dat gevreesd wordt voor een amputatie. De politie van Tienen moest de hond ter plaatse af te maken omdat het dier de arm van de vrouw niet wilde lossen.