Ook voor sp.a is er geen sprake van een vertrouwensbreuk

Ook voor de sp.a is er geen sprake van een vertrouwensbreuk in de Vlaamse regering. Dat zegt sp.a-voorzitter Steve Stevaert.

Belga

Volgens hem kan er ook geen sprake zijn van extra ministers of bevoegdheden voor de CD&V of het herschrijven van het Vlaams regeerakkoord. "Dat is onbespreekbaar", stelt hij donderdag.

Stevaert zegt begrip te hebben voor de moeilijke situatie van de CD&V en N-VA. "Het is erg vervelend voor hen, maar ook voor ons". De partijvoorzitter vindt in elk geval dat de Vlaamse regering moet voortwerken. Hij is bereid om het debat in het Vlaams parlement van vrijdag tot volgende woensdag uit te stellen, "maar woensdag moet het gedaan zijn en moeten we overgaan tot de orde van de dag".

Net zoals de VLD meent ook de sp.a dat er geen sprake is van een vertrouwensbreuk binnen de Vlaamse regering. "Ik wil me als partijvoorzitter niet moeien met de regering, maar het regeerakkoord is het regeerakkoord". Dat akkoord herschrijven kan volgens Stevaert dan ook niet, evenmin een herschikking van de bevoegdheden of portefeuilles. "Onbespreekbaar", luidde het. "Dit is een vaudeville waar wij een grote verantwoordelijkheid voor dragen, maar die moet nu stoppen".