B-H-V: VLD doet Leterme geen voorstellen, want geen vertrouwensbreuk

Volgens de VLD is er helemaal geen sprake van een vertrouwensbreuk in de Vlaamse regering.

Belga

Vlaams vice-minister-president Fientje Moerman zal op een nieuwe vergadering van de Vlaamse ministers - die om 18.00 uur van start ging - dan ook geen voorstellen op tafel leggen. "Indien Leterme meent dat er sprake is van een breuk moet hij zelf maar voorstellen doen", laat Moermans woordvoerster weten.

Bij de VLD benadrukt men dat de liberalen en socialisten op federaal niveau tot het uiterste zijn gegaan om te proberen de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen. "Voor ons is er dus geen sprake van een vertrouwensbreuk. Als Yves dat vindt, moet hij zelf maar met voorstellen komen", luidt het. De liberalen beklemtonen dat er geen sprake kan zijn van een coalitieruil of een herschikking van de portefeuilles.

De Vlaamse ministers kwamen om 18.00 uur opnieuw samen. De vergadering komt er nadat Vlaams minister-president Yves Leterme op een eerdere bijeenkomst vandaag aan sp.a en VLD vroeg om vertrouwenswekkende maatregelen voor te stellen nu het Vlaams regeerakkoord geschonden is.

Ondertussen is de gewone ministerraad van morgen afgelast. Normaal gezien diende de Vlaamse regering zich uit te spreken over de meerjarenbegroting. Dat zal dus voor later zijn.