Spirit wil vertrouwensbreuk in Vlaamse regering herstellen

Spirit wil niet dat de situatie op federaal niveau het nuttige werk van de Vlaamse regering verstoort. Spirit heeft er alles aan gedaan om de splitsing te realiseren.

Belga

De partij ziet echter geen reden om het regeringswerk in Vlaanderen lam te leggen en wil het Vlaams regeerakkoord verder uitvoeren als loyale partner en hoopt dat te doen in een gezond vertrouwen met de andere partijen, luidt het donderdag in een mededeling.

"Wij hebben minder dan een jaar geleden een ambitieus regeerakkoord afgesloten. Dat bevat talloze initiatieven, gaande van kosteloos basisonderwijs en een kwaliteitsvolle zorg tot initiatieven om het ondernemerschap te bevorderen", aldus Spirit-voorzitter Geert Lambert. Het zou volgens hem onvergeeflijk zijn daarom nu de Vlamingen in de steek te laten.

Het Vlaams regeerakkoord 'Vertrouwen geven, verantwoordelijkheid nemen' is voor Spirit nog steeds de basis voor het beleid. De splitsing is een streefdoel in dat akkoord dat de Vlaamse regeringspartijen delen, dus de Vlaamse meerderheidspartijen zijn met zijn allen slachtoffer van de situatie, vindt Spirit nog. Het regeerakkoord blijft voor de partij een evenwichtig en coherent verhaal dat het leven en werken in Vlaanderen aangenamer moet maken.