Gevangen langoest van één meter aan Sea Life Blankenberge geschonken

Sea Life Marine Park Blankenberge heeft er een nieuwe bewoner bij. De Z56 heeft vorige week een langoest van meer dan één meter lengte en 3,2 kilogram in de netten gevist. Het gaat om een uitzonderlijk dier. Het gemiddelde gewicht van een langoest in de handel bedraagt 350 gram. De bemanning van de vissersboot oordeelde dat de uitzonderlijke vangst mag blijven leven en schonk het dier aan Sea Life.

Belga

Volgens Nelleke Van Ophuyzen van Sea Life is de langoest tussen 30 en 40 jaar. Deze schaaldiersoort kan maximum 50 jaar worden en leeft zowel in de Noordzee, de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan. "We krijgen regelmatig schenkingen van bijzondere vangsten maar een langoest van deze omvang hebben we in Sea Life nog niet ontvangen. Het gaat om een bijzonder en uniek exemplaar", zegt Van Ophuyzen.

De gigantische langoest wordt vrijdag om 11 uur in het groot bassin van Sea Life geplaatst. Eénmaal het dier in het bassin is gezet, kan het er om gezondheidsredenen niet meer uitgehaald worden.