Seizoen 05-06 deSingel in teken van "Maar ik, de wereld, ik zie, jou"

In het seizoen 2005-2006 kiest deSingel als artistiek credo de zin en kunstwerk van de Zwitserse kunstenaar Rémy Zaugg: "Maar ik, de wereld, ik zie, jou". Dat zei Jerry Aerts, directie van desingel donderdag tijdens de voorstelling van het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar biedt deSingel een waaier aan activiteiten. Zo is er weerom plaats voor architectuur waar onder meer architectuurfotografe Aglaia Konrad haar foto's tentoonstelt. Eveneens komt het architectencollectief R&Sie en de groep architecten Serôdio, Furtado & Associados.

Belga

Ook 'Curating the Campus' waarbij beeldend werk wordt getoond en 'Curating the Library' waar fotografen, historici, kunstenaars enzovoort hun favoriete boek mogen aankopen en hun keuze toelichten in een lezing, zijn weer gepland voor komend seizoen. Zo ook met 'dedonderdagen' die ondertussen uitgroeiden tot een artistiek rendez-vous. Voor de 'Podiumkunsten' zijn dit jaar weerom de Toneelgroep Amsterdam, Anna Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Jan Fabre aanwezig naast de tal van andere groepen. Muziekliefhebbers kunnen zoals ieder seizoen terecht voor een uiteenlopend programma. Dat gaan van kamermuziek tot Barok en van jazz tot Händel. Voor de vijftigste verjaardag van deFilharmonie wordt zelfs een meerdaags feest van hedendaagse creaties die jazz en etnische muziek verzoenen met symfonisch geweld. Ook Chinese componisten zullen dit jaar aan bod komen.

Tenslotte er nog Villanella 16+. Daar staan op het programma 'De Dunne Komrij', De Nachten en de vijfdaagse cluster 'Uplay2?!' rondom het fenomeen gaming. Meer details en informatie op www.desingel.be.