"Neuw boek gaat over rijken die zich kleden als daklozen"

Het volgende boek van de Amerikaanse succesauteur Tom Wolfe gaat over rijke zakenmannen die hun status verbergen door spijkerbroeken te dragen en T-shirts met opschriften als 'Mother was wrong'. Dat heeft Wolfe woensdag gezegd tijdens een bezoek aan Brazilië ter promotie van zijn roman I Am Charlotte Simmons.

AP Ned

Wolfe wil weten wat zakenmannen bezielt die zich kleden in de armoedige stijl die bekend staat als post-dakloos. "Daarom zijn er zoveel slechte huwelijken. Een meisje weet niet langer waar een man staat door naar hem te kijken." Na drie romans keert Wolfe, de grondlegger van de journalistieke stroming New Journalism, met zijn volgende boek terug naar het genre non-fictie.

Zelf staat Wolfe bekend om zijn dure garderobe. Hij nam vijf van zijn beroemde witte pakken mee naar Brazilië. "Vroeger bezat ik vrij veel witte pakken. Op een gegeven moment had ik er 34, momenteel slechts 24. Maar ik heb het er moeilijk mee. Als ik het nummer van Freud had zou ik hem bellen met de vraag waarom ik dit doe."