Fransman Nicolas Ouédec (ex-La Louvière) stopt ermee

De Franse ex-international Nicolas Ouédec (33), die sinds 2002 uitkomt in de Chinese voetbalcompetitie, heeft een punt gezet achter zijn spelerscarrière. Dat meldt hij op zijn website.

Belga

De voormalige aanvaller kende zijn grootste successen bij Nantes, en was ook even aan het werk bij La Louvière (2001-2002).

"China is het eindpunt van een mooi avontuur dat 17 jaar duurde. Het feit dat ik een lange tijd ver van mijn familie en vrienden moest doorbrengen, speelde mee in mijn beslissing. Mijn twee kinderen leven in Nantes. Ze worden stilaan groter en hebben hun vader nodig", legde de zevenvoudige international (1 goal) zijn beweegredenen uit.

Ouédec won de Franse titel in 1995 met Nantes en kroonde zich in 1994 tot topschutter van de Franse competitie met 20 goals. In China won hij de landstitel met Dalian Shide (2002) en de beker met Shandong Luneng (2004). Bij La Louvière kwam hij in de zomer van 2001 terecht op vraag van de toenmalige Franse coach Daniel Leclercq. Hij scoorde drie keer in elf wedstrijden. Kort na de jaarwissel stapte Ouédec echter over naar China.