Filip De Wilde mag toch voor Geel spelen

Het gerecht van eerste aanleg in Brussel heeft donderdag in kort geding de transfer van de 41-jarige doelman Filip De Wilde van Lokeren naar tweedeklasser Verbroedering Geel goedgekeurd.

Belga

De Wilde mag in de eindronde van tweede klasse al in doel staan bij Geel.

Lokeren en Geel hadden een akkoord voor de gratis overgang van de voormalige Rode Duivel, maar het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond gooide roet in het eten. Het reglement van de KBVB laat een dergelijke transfer toe als een club zonder doelman zit -Steven Olieslagers, titularis in doel bij Geel, is geblesseerd- maar zegt ook dat de transfer voor 21 maart aangevraagd had moeten worden.

Geel stelt dat het reglement alleen van toepassing is op profspelers en dat De Wilde met een amateurstatuut naar de club komt. Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Voetbalbond heropende het dossier en buigt zich dit weekend opnieuw over de zaak, maar zal zich sowieso naar de beslissing van de rechter moeten schikken.

Filip De Wilde komt naar Geel op vraag van zijn vriend Peter Maes, de trainer van Geel. Die was op zoek naar een keeper sinds Olieslagers vorige maand een zware blessure opliep. Maes was tweede doelman bij Anderlecht in een periode dat De Wilde daar titularis was.