Boete van 1.000 euro voor Jacky Matthijssen

Charleroi-trainer Jacky Matthijssen moet van het Sportcomité een boete van 1.000 dollar betalen voor zijn gedrag in de wedstrijd Lierse-Charleroi op 16 april. Matthijssen werd toen door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd omdat hij een grote mond had opgezet tegen de scheidsrechter en de vierde official.

Belga

Matthijssen mag van 20 mei tot 2 juni ook niet aanwezig zijn in de neutrale zone. Filip Vande Walle kreeg voor soortgelijke feiten een blaam.

Genk-coach René Vandereycken kent zijn straf nog niet. Hij werd in de wedstrijd Genk-STVV ook al naar de tribune gestuurd, maar vecht de beslissing aan. Het Sportcomité wil nu eerst van de scheidsrechters met dienst horen wat er precies is gebeurd. Voor Vandereycken wordt de minimumstraf geëist (een toegangsverbod tot de neutrale zone voor 1 week).

Het Sportcomité halveerde dinsdag ook de schorsing van Oostende-speler Zoko, die een rode kaart had gekregen. De speler moet nu slechts één wedstrijd aan de kant blijven (vanaf 20 mei) in plaats van twee.