Volledige ploeg STVV in behandeling tegen meningitis

De feestelijke stemming bij STVV, nadat de club zondag het behoud in eerste klasse verzekerde, is maandag abrupt verstoord. Verdediger Abdoulaye Diawara belandde immers in het ziekenhuis met een acute hersenvliesontsteking.

kdejager

BR> Al zijn collega’s kregen intussen uit voorzorg antibiotica toegediend.

De 22-jarige Abdoulaye Diawara is een Fransman met Malinese roots. Zondagavond is hij in bijna comateuze toestand opgenomen in het Hasseltse Virga Jesse-ziekenhuis. Daar bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een hersenvliesontsteking.

“De bacteriële en dus ergste vorm van meningitis”, aldus clubdokter Mievis. “Als je er niet snel bij bent, kan de ziekte levensbedreigend zijn.”

Dat laatste bleek in het geval van Diawara gelukkig niet zo te zijn. Mievis: “De speler stelt het al wat beter. Maar voorzichtigheid is en blijft geboden, omdat de situatie de eerste dagen nog kan verslechteren.”

Aangezien meningitis een zeer besmettelijke aandoening is, werd de hele Truiense spelersgroep, die gisteren van een vrije dag genoot, uit voorzorg toch naar Staaien geroepen.“We zijn supervoorzichtig en dus kreeg iedereen antibiotica,” vervolgt Mievis.“We willen geen enkel risico nemen.”

Verdediger Mathieu Beda werd zelfs naar een Truiense neuroloog gestuurd voor een ruggenmergspunctie. Hij vertoonde namelijk de eerste symptomen van meningitis. Kapitein Peter Delorge reageerde geschrokken. “Dit is niet zomaar een griepje. Ik was bang, ja, voor mijn zoontje Mathias.Maar de kinderarts heeft me gelukkig al gerustgesteld. Mathias is blijkbaar ingeënt. In dit geval kan je hoe dan ook niet zeker genoeg zijn.”