Rolling Stones plannen nieuwe wereldtoernee

De Rolling Stones hebben dinsdag in New York aangekondigd dat ze weer op wereldtoernee gaan. Mick Jagger, Keith Richards en de rest van de Britse rockband toeren achtereenvolgens in Amerika, Azië en Europa.

Belga

Tijdens een persconferentie voor de gebouwen van de beroemde Julliard School of Music ontkende Mick Jagger de geruchten dat de wereldtoernee de laatste van de Stones zou zijn. "Daar denken wij niet aan. Wij nemen iedere toer zoals hij komt", verzekerde Jagger, bijgestaan door de drie andere Stones.

De fans zullen getrakteerd worden op oude Stones-nummers, maar zullen ook nieuw werk uit een nog niet uitgegeven album te horen krijgen. Dat album is volgens Sir Mick al voor 85 procent afgewerkt. Een van de blikvangers van de nieuwe toernee wordt volgens de groep overigens de "nooit geziene architectuur" van het podium, waarop 400 toeschouwers zullen kunnen plaatsnemen.

De wereldtoernee van de Rolling Stones begint op 21 augustus in Boston, waarop het richting Canada, andere grote steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Japan en de rest van Azië gaat. Van juni tot augustus 2006 concerteren Jagger en co op Europese podia.