Koerierconcern UPS breidt uit in Roermond

UPS,'s werelds grootste koeriersbedrijf, breidt fors uit in het Nederlands-Limburgse Roermond. Naast het bestaande distributiecentrum, dat al in Roermond staat, heeft UPS een terrein van 39.000 vierkante meter verworven voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat maakte directeur Europa van UPS, F. Schardt, dinsdag in Roermond bekend.

Belga

De uitbreiding levert volgens de provincie Limburg driehonderd banen op, maar Schardt wilde zich nog niet op een aantal vastleggen. UPS investeert 14 miljoen euro in het nieuwe centrum, dat medio volgend jaar klaar moet zijn.

Bij UPS Nederland werken in totaal 2400 mensen, van wie eenderde in Roermond. In de Limburgse bisschopsstad staat het grootste logistieke centrum van UPS in Europa.

Naast de 39.000 vierkante meter waarop UPS gaat bouwen, heeft het bedrijf een optie genomen op nog eens 35.000 vierkante meter. UPS-directeur Schardt noemde Roermond "een strategische locatie in het hart van Europa". Het bedrijf kan van daaruit in een straal van 480 kilometer 170 miljoen burgers bedienen, aldus Schardt. UPS ziet de uitbreiding als een opstap naar verdere expansie in Europa. De onderneming bezorgt in meer dan 200 landen ruim veertien miljoen pakketten per dag. UPS haalde vorig jaar een omzet van ruim 36,6 miljard dollar door het bezorgen van 3,6 miljard pakketten en documenten over de hele wereld.