Kandidaten gezocht voor provinciale prijs Gulden Spoor

Voor de twaalfde keer dit jaar wordt de provinciale prijs ‘Het Gulden Spoor’ uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een Limburger die op breed maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de eigen taal of cultuur in Vlaanderen, of om zijn verdienste als Vlaming in Europa.

kdejager

BR>

Voor ‘Het Gulden Spoor’ 2005 zijn de oganisatoren - de vzw Elfjulicomité en de provincie Limburg - nog op zoek naar kandidaten. Elke Limburger, Limburgse instelling of Limburgse vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze provinciale prijs. De voordracht moet schriftelijk gebeuren, degelijk gemotiveerd zijn en de nodige documentatie bevatten. Iedereen die vijf jaar in Limburg woont of er gewoond heeft of er minimaal vijf jaar werkt of heeft gewerkt, komt in aanmerking voor nominatie.

De prijs wordt op zondag 10 juli uitgereikt tijdens de Elfjuliviering in Heusden-Zolder. De prijs is een werk van de hand van de Limburgse kunstenares Karen Wuytens. Kandidaturen moeten uiterlijk op 31 mei, schriftelijk en in 9 exemplaren ingediend worden.

Voor kandidaturen: Provincie Limburg, Directie Cultuur, Cel Communicatie, Anita Hermans, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt, tel. 011-23 75 39.