Gevoeg doen in auto kan voortaan dankzij Indipod

Een Brits stel is de fiere bedenker van een uitvinding die het gat in de automarkt moet vullen: Indipod. Zoals de Nederlandse lezing van het woord reeds doet vermoeden gaat het om een draagbaar toilet.

Belga

Biochemisch ingenieur James Shippen en collega Barbara May hebben de deugdelijkheid van hun uitvinding reeds bewezen. Zo bolden zij van het noordoosten van Schotland tot het zuidelijkste punt van de Italiaanse laars zonder op die zes dagen tijd hun voertuig ook maar éénmaal te verlaten voor kleine of grote boodschappen.

Het Indipod-gadget is niet goedkoop: 295 pond of 440 euro. Het opblaasbare spul is bedacht voor monovolumewagens maar ook voor SUV's. De ventilator van het ding kan worden aangesloten op de sigarenaansteker van de auto. De ontlasting wordt afgebroken door geparfumeerde chemische producten. Het restant kan worden geledigd in conventionele toiletten langs de weg.

Daar schuilt mogelijk een addertje onder het gras. Het heeft namelijk weinig zin zich in een auto te ontlasten om daarna het restant te gaan weggooien in het toilet van een wegrestaurant. Eventjes op het gaspedaal gaan staan en traditioneel ontlasten op een niet-mobiel WC lijkt niet echt op tijdverlies. En het is goedkoper.