Spervuur tijdens jacht in Los Angeles op wellicht verkeerde auto

Tien politiemensen van Los Angeles hebben zeker 120 schoten gelost op een auto die ze achtervolgden. De ongewapende bestuurder en een agent zelf raakten gewond, zo heeft de Los Angeles Times (LAT) dinsdag gemeld.

Belga

Het incident startte maandag, kort na middernacht (plaatselijke tijd). Agenten waren uit de wijk Compton opgeroepen in verband met een melding van schoten en waren daarbij gezegd uit te kijken naar een witte Chevrolet.

Op dat ogenblik reed Winston Hayes al vier uur met zo'n auto door de wijk. Toen de agenten ter plaatse aankwamen, probeerden zij met de man te praten. Hij scheurde echter weg, waarna een wilde achtervolging doorheen de smalle straten van de wijk volgde. Op een gegeven moment opende de politie het vuur, hoewel bewoners van de wijk hadden geroepen niet te schieten. Omwonenden in hun voortuintje dienden vliegensvlug te bukken voor rondvliegende kogels. Minstens vijf huizen vertoonden kogelinslagen.

Hayes zelf werd vier keer geraakt, en belandde in het ziekenhuis waar zijn toestand stabiel was. Een agent liep minder erge verwondingen op. Sommige bewoners noemen het een mirakel dat niet meer mensen zijn geraakt.

Volgens de LAT hebben de autoriteiten geen aanwijzingen dat de bestuurder bij de door de bewoners aan de politie gemelde schietpartij betrokken was. De enige link was dat hij in eenzelfde wagen reed als degene die door de omwonenden als verdacht was opgegeven.

Bij zijn arrestatie vertelde Hayes wel dat hij zwaar onder de drugs zat. Sheriff Lee Baca heeft een diepgaand onderzoek bevolen naar het incident dat door een amateur is gefilmd.