Prins Harry kreeg op Eton handje toegestoken om te slagen

Op het prestigieuze Eton College hebben leraars prins Harry geholpen om te slagen in een kunstexamen, zo heeft volgens CNN een vroegere leerkracht tegenover een rechtbank gezegd.

Belga

Voor een arbeidsrechtbank in Reading vecht de dertigjarige Sarah Forsyth haar ontslag door Eton aan. Zij vertelde voor de prins een tekst te hebben geschreven zodat hij een A kon halen in het kunstexamen, één van de voorwaarden ook om een officierenopleiding in het leger te kunnen beginnen.

Forsyth zei, met het risico van ontslag, een gesprek te hebben opgenomen met de prins waarin hij zei "zowat een zin" van die tekst zelf te hebben geschreven. Zij heeft naar eigen zeggen ook de begeleidende tekst geschreven voor een kunstproject dat aan externe examinatoren werd voorgelegd.

De ex-lerares van Eaton zei dat een schoolbestuurder haar had opgedragen dat zij de jonge prins moest helpen om door zijn kunstexamen te raken.

Bovendien zou de zoon van Charles en Diana, net als andere jongens, hulp hebben gekregen van departementshoofd Ian Burke om schilderwerk af te maken, aldus Forsyth.

Lesgevers op Eton, dat jaarlijks 22.000 pond aan collegegeld vraagt, zouden prins Harry als een "zwakke student" hebben beschouwd.

Departementshoofd Burke ontkent de aantijgingen.