Base verhoogt marktaandeel

De gsm-operator Base heeft in het eerste kwartaal ruim 114.000 nieuwe klanten binnengehaald en zag zijn marktaandeel stijgen tot 18 pct. Dat heeft de KPN-dochter dinsdag gemeld.

Belga

Het Nederlandse moederconcern KPN kondigde ook aan dat het zijn internationale mobiele activiteiten in Duitsland en België gaat herstructureren. De Duitse operator E-plus en Base komen onder de eenhoofdige leiding van Stan Miller, de huidige CEO van Base.

Base realiseerde in het eerste kwartaal een omzetstijging van 18 pct tegenover vorig jaar tot 122 miljoen euro. De winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen (Ebitda) sloot met 45 miljoen euro 45 pct hoger af. Het marktaandeel steeg tot 18 pct, Base telt nu 1.761.000 klanten. Volgens Base gaat dit stijgend marktaandeel vooral ten koste van Proximus.

Moederconcern KPN maakte dinsdag bekend dat het zijn internationale mobiele activiteiten in Duitsland en België herstructureert. "E-Plus en Base komen onder één manager te staan, namelijk Base-CEO Stan Miller", aldus een Base-woordvoerder hierover. "Hij verlaat Base niet, hij neemt er de verantwoordelijkheid voor Duitsland op strategisch niveau bij", luidt het nog. Het zou de bedoeling zijn om de 'challenger'-strategie van Base ook in Duitsland, de grootste telecommarkt in Europa, toe te passen.