Aanslag Bagdad eist minstens 7 doden

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto zijn dinsdagmorgen in het centrum van Bagdad minstens zeven Irakezen gedood en 16 anderen gewond geraakt.

AP Ned

Zo'n twee uur na de explosie volgde een tweede aanslag in het centrum van de Iraakse hoofdstad, aldus bronnen bij het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De eerste aanslag vond plaats omstreeks 09.40 uur plaatselijke tijd. De tweede bomauto ontplofte op de Aboe Nawasstraat, even na elf uur plaatselijke tijd, nabij het hotel Babel, aldus nog Binnenlandse Zaken. Het is niet duidelijk of hierbij ook slachtoffers vielen.

De eerste aanslag, in de Saadoen winkelstraat, eiste minstens 7 doden en 16 gewonden. "De slachtoffers werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen, dus het precieze aantal kennen we op dit ogenblik nog niet", aldus nog de bronnen bij het ministerie.

De aanslag vond plaats toen een konvooi van het Amerikaanse leger voorbijreed. Volgens getuigen werd het konvooi echter niet geraakt. In dezelfde buurt maakte een aanslag zaterdag nog 18 doden, onder wie ook twee Amerikaanse veiligheidsagenten.