KI laat politie-inspecteur zone Rupel vrij in moordzaak Hotome

De Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft dinsdag de geschorste politie-inspecteur Rachid B. van de zone Rupel vrijgelaten in het moorddossier van Yves Hotome. Hij blijft nog wel aangehouden in twee andere zaken.

Belga

De politie-inspecteur en drie van zijn collega's moesten begin maart de cel in op verdenking van bendevorming, diefstal, verduistering, drugshandel en schending van het beroepsgeheim. Die aanhouding bracht nog meer onfrisse praktijken van de inspecteur aan het licht, want amper een week later onderging hij hetzelfde lot in een tweede dossier. Rachid B. zou samen met zijn nicht en haar vriend een Nederlandse drugshandelaar een lading xtc-tabletten afhandig hebben gemaakt bij een ripdeal.

Nog een week later werd een derde aanhoudingsmandaat aan de lijst toegevoegd. Dit keer betrof het een aanhouding voor de moord op Yves Hotome, een 23-jarige student uit Hoboken die op 4 september 1998 verdween, nadat hij zijn zus naar de luchthaven had gebracht. Zijn lichaam werd begin april in het Polderbos in Hoboken teruggevonden.

Alleen in dit laatste dossier wordt de aanhouding van Rachid B. niet langer noodzakelijk geacht voor het onderzoek. De twee andere verdachten worden niet alleen verdacht van de moord op Hotome, maar ook van die op Pascale Wauters en blijven in beide zaken aangehouden. Wauters verdween enkele maanden voor Hotome. Haar stoffelijke resten werden half april opgegraven in Fort 8 in Hoboken.