Schutter café-doding in Leuven ontsnapt

De Armeniër die maandagavond in café 'Den Oude Tijd' aan de Tiensevest in Leuven na een caféruzie een man doodschoot en twee anderen verwondde, is namiddag aan het gerechtshof in Leuven kunnen ontsnappen toen hij voor de onderzoeksrechter werd geleid.

Belga

Hij gaf een agent een duw en rende weg. Onmiddellijk werd een grote speuractie opgezet waarbij onder meer een helikopter van de federale politie werd ingezet. Dat leidde voorlopig nog niet tot resultaat.

Het parket heeft dinsdagnamiddag bijzonderheden bekendgemaakt over de schietpartij. De feiten gebeurden maandag rond 19 uur. Een groepje mannen was het café binnengekomen en zette zich aan een tafeltje. Er ontstond om een voorlopig onbekende reden een ruzie waarop één van de amokmakers naar de toiletten trok. De 35-jarige Armeniër Artusj K. kwam even later terug in de gelagzaal met een pistool in de hand. De man, die erg dronken was, loste een vijftal schoten en zette zich terug aan de toog. Bij de schietpartij werd één persoon dodelijk getroffen in de borststreek.

De 47-jarige Francis V. uit Leuven overleed aan zijn verwondingen en twee andere klanten werden geraakt door een kogel. De 33-jarige Yolande R. uit Tienen kreeg een kogel in de borststreek en de 53-jarige Leuvenaar Willy S. werd geraakt in het been. Zij werden in aller ijl naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht maar verkeerden niet in levensgevaar.

De 22-jarige Daud P., een lid van de groep die het café was binnengekomen, werd ook geraakt door een kogel en verkeert in levensgevaar.

De politie kon de dronken Armeniër, die aan de toog was blijven zitten, zonder slag of stoot inrekenen.