Serveerster en klant steken elkaar neer in Brussels café

In het Brusselse café Le Zottegem aan de Hooikaai zijn maandagavond twee mensen zwaargewond geraakt na een hoog oplopende ruzie. Het gaat om twee vrouwen die mekaar hebben neergestoken, zo meldt het parket van Brussel dinsdag.

Belga

De politie van de zone Brussel Hoofstad kwam even na middernacht ter plaatse. Op dat moment werden de twee schijnbaar levensgevaarlijk gewond weggevoerd door een ambulance.

Intussen hadden zich een tiental Afrikanen rond het café verzameld. Uit hun moeizaam verhoor blijkt dat het ging om een ruzie tussen een serveerster en een klant. De serveerster is I. B. geboren in 1984 en wonende in Brussel. De klant is A. F. geboren in 1964 en wonende in Koekelberg.

De laatste wilde maandagavond Le Zottegem binnen gaan maar stelde vast dat het café gesloten was. Na een discussie met de serveerster opende die de deur. Er ontstond meteen een ruzie. De klant zou de serveerster beschuldigd hebben van de diefstal van haar handtas op vrijdag 5 mei. Tijdens de hoog oplopende ruzie zou A. F. de serveerster met een schaar in de borst hebben gestoken. I. B. nam daarop een mes en gaf de klant op haar beurt een messteek.

De verwondingen van de twee blijken intussen mee te vallen. De vrouwen verkeren niet meer in levensgevaar.