Basket NBA: San Antonio naar halve finales Western Conference

San Antonio heeft zich woensdagnacht geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA). In de vijfde match van de best-of-7 wonnen de Spurs met 99-89 van Denver en hebben zo een onoverkomelijke 4-1 voorsprong.

Belga

In de halve finales van de Western Conference moeten de Texanen het opnemen tegen Seattle, dat in de eerste ronde de maat nam van de Sacramento Kings (4-1).

De Spurs konden woensdagnacht andermaal rekenen op een erg sterke Tony Parker. De in België geboren Fransman kroonde zich met 21 punten tot topschutter van zijn ploeg, al waren ook de Argentijn Manu Ginobili (18 ptn) en Robert Horry (17 ptn) goed bij schot.

Het is al het vijfde opeenvolgende jaar dat San Antonio erin slaagt om zich te plaatsen voor de halve finales van de Conference. "We zijn enorm gegroeid als team', loofde Tim Duncan, die woensdag zelf goed was voor 18 punten, zijn ploeggenoten. "We beseffen steeds meer dat we er de volledige 48 minuten per wedstrijd moeten staan, en dat lukt ons almaar beter."

In de tweede partij van vorige nacht kaapte Washington de winst weg bij Chicago (110-112). Dankzij een ultieme korf van Gilbert Arenas mochten de Wizards zegevieren, wat hen in de serie een 3-2 voorsprong opleverde.

Absolute uitblinker bij de Wizards was Larry Hughes, die 33 punten scoorde. Ook Antawn Jamison (19 ptn) en Brendan Haywood (17 ptn) lieten zich opmerken.