Kim Clijsters liep verrekking aan de rechterknie op

Uit een NMR-scan bleek vrijdagnamiddag dat Kim Clijsters een verrekking aan de mediale band van de rechterknie heeft opgelopen. Dat stond vrijdag op haar website te lezen.

Belga

Clijsters (WTA-17) moest donderdag op het WTA-graveltoernooi van Berlijn in de achtste finales opgeven. Bij een 7-6 (7/4) en 5-6 voorsprong schonk de Limburgse de zege aan de Zwitserse Patty Schnyder (WTA-13).

Vrijdag bleek dat er geen scheur is, wel een verrekking. Het kapsel van het gewricht is niet geraakt en dat zou het herstel moeten bespoedigen. Clijsters wordt sowieso een achttal dagen op volledige inactiviteit gezet. Daarna kan ze voorzichtig hernemen met fietsen en loopoefeningen. Na een twaalftal dagen kan ze met een zware tape opnieuw proberen tennissen. Pas dan zal blijken hoe snel de blessure geneest.

Clijsters kan dus een streep trekken door haar volledige voorbereiding op Roland Garros. In het beste geval zou ze in Parijs kunnen aantreden, maar dan eerder om -zonder risico's te nemen- opnieuw (een paar) wedstrijden te kunnen spelen en zeker niet met de ambitie op de eindzege.

Het ex-nummer een van de wereld zal vanaf nu dagelijks behandeld worden aan de knie en met een steunverband rondlopen om het gewricht niet te kunnen belasten.