Bilaterale contacten over B-H-V worden voortgezet

Vrijdag was er zeer weinig nieuws te rapen over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. De bilaterale contacten worden voortgezet, werd in regeringskringen vernomen. Een akkoord is nog steeds mogelijk, maar zal zeer moeilijk zijn, luidt het in bepaalde kringen.

Belga

Bepaalde geruchten spreken nog steeds over een mogelijke vergadering zondag, maar de woordvoerder van de premier wees erop dat Guy Verhofstadt een drukke agenda heeft. In de voormiddag is hij aanwezig op de plechtigheid in Brussel naar aanleiding van 60 jaar Bevrijding, in de namiddag vertrekt hij voor een herdenking van deze verjaardag in Moskou. Dat bezoek aan Rusland blijft "tot nader order" op zijn agenda staan.

Intussen reageert men bij de sp.a eerder gelaten op wat hij het gespin van de Franstaligen noemt. Van verschillende kanten wordt de sp.a - en meer bepaald kartelpartner Spirit - verweten een oplossing van het dossier B-H-V te blokkeren. "We verdedigen de belangen van de Vlamingen, zoals PS en MR dat met de Franstalige belangen doen. Je bent in dit dossier snel een straffe Vlamingen, aangezien bij de VLD van bij het begin gezegd is dat een oplossing niet echt hoeft", luidt het nog.