Nieuwe onderhandelingsronde non-profit gestart

Een nieuwe onderhandelingsronde tussen de Vlaamse regering en vakbonden en werkgevers uit de Vlaamse non-profitsector is vrijdagnamiddag rond 15 uur van start gegaan. alsus de woordvoerster van Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte.

Belga

De verschillende partijen onderhandelen al sinds begin deze week over een CAO-akkoord 2006-2010 voor de Vlaamse gezondheids- en welzijnssector. Woensdag klonk het dat de budgettaire voorstellen van de Vlaamse regering (in totaal zowat 190 miljoen euro) een onvoldoende antwoord boden op de minimumeisen van de sector (berekend op 300 miljoen euro).

Of er vrijdag vooruitgang kan en zal geboekt worden, blijft afwachten, zo zei Kris Danckaert, woordvoerster van Vervotte. De vakbonden hebben al langer een nationale staking van onbepaalde duur aangekondigd vanaf 10 mei, als er tegen vandaag 6 mei geen akkoord zou zijn.

Toch lijkt het erop dat ook tijdens het weekend en volgende maandag nog onderhandeld kan worden. "De agenda's voor het weekend zijn alvast vrijgehouden", aldus Danckaert. Ook bij de vakbonden klonk het eerder al "dat er ook tijdens het weekend en maandag nog veel kan gebeuren".

De Vlaamse non-profitsector stelt 82.000 voltijdse equivalenten te werk, in onder meer sociale en beschutte werkplaatsen, gezins- en bejaardenhulp, opvoedingsinstellingen, kinderopvang en socio-culturele instellingen.