FIA schorst BAR-Honda voor twee GP's

De uitslag van BAR-Honda tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Imola, twee weken geleden, wordt geschrapt. Bovendien mag de Brits-Japanse renstal niet deelnemen aan de twee volgende Grote Prijzen.

Belga

Bovendien krijgt BAR-Honda een voorwaardelijke schorsing van zes maanden, die ingaat na de GP van Monaco en geldt voor een jaar. Dat maakte de Internationale Automobielfederatie (FIA) donderdag in Barcelona bekend.

BAR-Honda krijgt de zware sanctie nadat de FIA in beroep ging tegen de beslissing van de koerscommissarissen van de Sanmarinese Grote Prijs om BAR-piloot Jenson Button de derde plaats toe te kennen in de uitslag van de GP in Imola. Nochtans bleek na de wedstrijd, toen er geen benzine meer in de wagen zat, dat die minder woog dan de vereiste 600 kg.

Oospronkelijk had de FIA geëist dat BAR voor de rest van het seizoen zou uitgesloten worden, maar Button en zijn Japanse ploeggenoot Takuma Sato zullen dus maar twee GP's moeten toekijken. Tijdens de Grote Prijs van Europa op 29 mei zullen ze opnieuw van de partij zijn.