Hasseltse krijgt levenslang verbod om huisdieren te houden

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vrijdag een 28-jarige vrouw uit Hasselt, wegens inbreuken op de wet over dierenwelzijn, een levenslang verbod opgelegd op het houden van huisdieren.

Belga

De rechter veroordeelde de vrouw bij verstek ook tot een gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 550 euro.

De Hasseltse verwaarloosde in februari en maart haar hond, een Amerikaanse Staffort. De Genkse politie trof het dier op 24 maart 2004 aan in de wagen van de vrouw achter een appartementsblok in Genk. De hond was uitgehongerd, kon nauwelijks lopen, vertoonde een ernstige schurftinfectie en had een deel van zijn staart opgegeten.

De agenten moesten de ruiten van de wagen verbrijzelen om het dier te bevrijden. De hond werd naar het dierenasiel in Genk overgebracht, waarna een dierenarts het dier liet inslapen. De eigenares van de hond weigerde elke medewerking aan het onderzoek en kwam ook niet opdagen tijdens de behandeling van de zaak.

De rechter oordeelde vrijdag dat het houden van dieren de nodige verantwoordelijkheid eist en dat de Hasseltse schromelijk was tekortgeschoten. Volgens hem was het aangewezen de vrouw een levenslang verbod op te leggen om huisdieren te houden.