Meer terreurverdachten aangehouden in Pakistan

De Pakistaanse politie heeft sinds de aanhouding begin deze week van de nummer 3 van Al-Qaida, Abu Farraj al-Libbi, nog eens zeker zeven terreurverdachten gearresteerd. Dat hebben zegslieden van de Pakistaanse regering vrijdag bekendgemaakt. De nieuwe aanhoudingen zouden zijn verricht in de stad Lahore. Of ook de arrestanten banden hebben met Al-Qaida is niet bekend.

AP Ned

Het verhoor van Al-Libbi verloopt volgens de Pakistaanse premier Shaukat Aziz "voorspoedig". Details over de verhoren wil de minister niet kwijt. Het is volgens deskundigen echter onwaarschijnlijk dat Al-Libbi informatie zal verstrekken over de organisatiestructuur van Al-Qaida in Pakistan of de verblijfplaats van Al-Qaida-leider Osama bin Laden.

Al-Libbi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij twee aanslagen die in december 2003 werden gepleegd op de Pakistaanse president Pervez Musharraf. Bij een van de aanslagen kwamen zeventien omstanders om het leven. Ook zou de Libiër betrokken zijn geweest bij de organisatie van operaties van Al-Qaida in Afghanistan en Europa. Al-Libbi wordt beschouwd als een van de naaste vertrouwelingen van Bin Laden. De twee mannen zouden elkaar al kennen van voor de oprichting van Al-Qaida begin jaren '90.