Parma dient klacht in na vuurwerkaanval in Moskou

Het Italiaanse FC Parma heeft omwille van de vuurwerkaanval tegen doelman Luca Bucci officieel klacht ingediend tegen de 3-0 nederlaag van donderdag in de terugwedstrijd van de halve finale in de Uefa Cup voetbal in en tegen CSKA Moskou. Dat bevestigde clubleider Luca Baraldi vrijdag.

Belga

Bucci moest na 20 minuten vervangen worden met oorpijn nadat in de 10e minuut een voetzoeker vlakbij zijn hoofd ontploft was. Parma werd uitgeschakeld door de 3-0 nederlaag, nadat de heenwedstrijd op 0-0 was geëindigd, maar de Italiaanse club krijgt via de groene tafel misschien nu toch nog een plaats in de finale op 18 mei. "Bucco wilde verderspelen, maar moest dan toch zijn plaats afstaan omwille van hoorproblemen, koppijn en misselijkheid", verklaarde Baraldi. De doelman moest samen met de ploegarts in een ziekenhuis in Moskou blijven, terwijl zijn ploegmaats donderdagnacht nog terug naar Italië vlogen. "Ik zie in dit voorval geen verschil met wat met Dida gebeurd is in de CL-derby in Milaan", zei Baraldi nog.

Dida, doelman van AC Milan, werd op 12 april in de terugwedstrijd van de kwartfinale tegen Inter Milaan aan de schouder getroffen door een voetzoeker. Scheidsrechter Markus Merk zette na een korte onderbreking de wedstrijd stop, terwijl Inter-fans met vuurwerk bleven gooien. Inter verloor via de groene tafel de wedstrijd met 0-3 en moet van de Europese Voetbalunie (UEFA) zes wedstrijden, waarvan twee met uitstel, zonder publiek spelen.