Belgische leger breidt opvang voor kinderen van militairen uit

Het Belgische leger zal dit jaar nog de kinderopvang uitbreiden in de crèches van Leopoldsburg en Marche-en-Famenne. In 2007 is de oprichting voorzien van een kinderkribbe in Peuti. Dat heeft minister van Defensie André Flahaut vrijdag geantwoord op een mondelinge vraag van Ingrid Meeus (VLD) in de commissie Landsverdediging.

Belga

In het Belgische leger zijn er steeds meer vrouwen actief. Het leger heeft ook nood aan verjonging, stelde Meeus. In het kader van een kindvriendelijke aanpak polste het parlementslid bij minister Flahaut naar een mogelijke uitbreiding van de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar in de legerkribbes.

Het is vooral de capaciteit van de kinderopvang voor de gemechaniseerde brigades die zal worden uitgebreid. Jonge militairen hebben door het toenemende aantal missies voor de NAVO of in Europees verband meer nood aan flexibele opvang voor hun kinderen, meent Meeus.

Er komen dus dit jaar plaatsen bij in de crèches in Leopoldsburg en Marche-en-Famenne. En in Peuti opent een bijkomende kinderkribbe in 2007, zo antwoordde minister Flahaut. Er zijn vandaag zeven crèches voor kinderen van militairen en personeelsleden van het ministerie van Defensie: twee in Vlaanderen, drie in Wallonië en twee in Brussel.