Kim Clijsters geeft geblesseerd op in Berlijn

Kim Clijsters (WTA 17) is donderdag op het WTA-graveltoernooi van Berlijn (Dui/1,3 miljoen dollar) uitgeschakeld in de achtste finales.

Belga

De Limburgse, het elfde reekshoofd, gaf bij een 7-6 (7/4) en 5-6 voorsprong tegen de Zwitserse Patty Schnyder (WTA 13), het 7de reekshoofd, op met een blessure aan de rechterknie.

In de eerste set had Kim Clijsters het niet onder de markt tegen de Zwitserse Schnyder, van wie ze in de vijf vorige ontmoetingen nog maar een keer had verloren. In het cruciale zevende spel brak onze landgenote wel door de service van haar opponente (4-3), maar Schnyder maakte de break ongedaan bij 5-4 en kwam zo opnieuw op gelijke hoogte (5-5).

Bij een 5-6 stand voor Schnyder kreeg die op de service van Clijsters drie setballen, maar benutte er geen enkele van. In de daaropvolgende tiebreak trok de Belgische het laken naar zich toe (7-4).

Ook in de tweede set kreeg onze landgenote heel wat weerwerk van haar tegenstandster. Al in het tweede game ging ze door de opslag van Schnyder, wat ze bij een 4-1 stand nog eens deed.

Schnyder gaf echter niet op en won de vier opeenvolgende spelletjes. Bij een 5-3 stand miste Clijsters liefst vier wedstrijdpunten. Bij een 5-5 stand in de tweede set vroeg Clijsters om bijstand van een kinesitherapeut omwille van pijn aan de rechterknie. Deze behandelde haar enkele minuten, waarna onze landgenote opnieuw de baan opging met een verband om de knie. Ze moest echter onmiddellijk haar opslag inleveren (5-6) en besloot daarop de strijd te staken.