NBA: Dallas wint opnieuw tegen Houston

Dallas heeft zaterdagnacht een belangrijke 93-97 overwinning geboekt op het veld van Houston in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA). Dankzij deze overwinning komen de Mavericks, gisteren opnieuw zonder Didier Mbenga, op gelijke hoogte van de Rockets (2-2) in de best-of-7.

Belga

Nog in de Western Conference haalde San Antonio het met 78-86 bij Denver. De Spurs komen door deze zege op een 2-1 voorsprong in de onderlinge confrontaties tegen de Nuggets. De Argentijn Manu Ginobili leidde zijn team met 32 punten en 9 rebounds, en ving zo de mindere prestatie van Tim Duncan (11 punten, 11 rebounds) op. Maandag speelt Denver opnieuw thuis in de vierde partij.

In de derde wedstrijd van zaterdag verloor Indiana met afgetekende 79-110 cijfers van Boston, dat door de zege op gelijke hoogte van de Pacers klimt (2-2). De Celtics konden in Indiana rekenen op een soliede Paul Pierce (30 ptn, 8 ass, 7 rbs). Topschutter bij de Pacers werd Stephen Jackson (24 punten). Dinsdag staat wedstrijd vijf in Boston op het menu.

De laatste wedstrijd van zaterdag ging tussen Washington en Chicago (117-99). Ondanks de nederlaag behouden de Bulls een 2-1 voorsprong. Gilbert Arenas (32 punten) was de meest opvallende figuur op het parket van de Wizards.